Pene za lice i micelarne vode

Zašto nam je pravilna nega kože lica bitna?

Zagađenje (smog, prašina, PM čestice prašine, itd.) predstavlja stvarnu pretnju za našu kožu. Utiče na pogoršanje barijerne funkcije kože, izaziva oksidativni stres i dovodi do upalnih procesa. Kao rezultat toga, koža mnogo brže stari, gubi elastičnost, menja boju, postaje suva i dehidrirana, alergična i preosetljiva.
Proizvodi protiv zagađenja i antioksidansi postali su efikasno rešenje za aktivnu zaštitu kože. Prema SZO (Svetska zdravstvena organizacija), PM 2.5 je supstanca iz grupe atmosferskih aerosola koji se smatraju najštetnijim među ostalim atmosferskim zagađivačima. PM 2.5 je skraćenica za čestice, što znači da fine čestice koje se mogu udahnuti su prečnika koji je uglavnom 2,5 mikrometara. Takve čestice prašine doprinose razvoju respiratornih i kardiovaskularnih bolesti i pogoršanju stanja kože.
Iako ove čestice ne prodiru u kožu, one slabe njenu spoljašnju zaštitnu barijeru. Smog povećava proizvodnju slobodnih radikala koji doprinose prevremenom starenju kože. Takođe može dovesti do pojave promene boje slabljenjem aktivnosti melanocita. Na taj način koža postaje siva i gruba.

Ziaja micelarne vode zadovoljavaju potrebe kože izložene negativnom uticaju zagađenog vazduha. Deluju u procesu čišćenja kože od štetnih čestica prašine PM 2.5 i protiv zagađenja. Zadatak micelarne vode je da minimizira neželjene efekte spoljašnjih faktora na kožu. Nove Ziaja micelarne vode su toliko nežne da ne zahtevaju ispiranje, a odlično uklanjaju i vodootpornu maskaru, sebum, prašinu. Dolaze u tri oblika i namenjene su svim tipovima kože, posebno suvoj koži i osetljivoj koži.
Da bi se upotpunio proces čišćenja kože, predstavljamo vam i Ziaja pene za lice koje su kozmetički novitet koji se zasniva na hidrataciji kože tokom čišćenja i umivanja lica. Sadrže aktivne sastojke koji imaju umirujuća svojstva i smanjuju rizik od iritacije kože. Pene ne sadrže ulje, SLS i SLES.

Odaberite micelarnu vodu i penu za lice za vaš tip kože i učinite je čistom, negovanom i zdravom.