VITAMIN C.B3 NIACINAMID LINIJA

Acai Berry linija
Preporučuje se za negu dehidrirane, suve, zrele kože sklone borama, normalne, kože sa pigmentnim flekama, kombinovane i masne kože.
Može se koristiti od 20. godine nadalje.
Ziaja Vitamin C.B3 niacinamid linija osmišljena je u trendu flash efekta, odnosno efekta blistavog sjaja lica, koji podrazumeva intenzivnu revitalizaciju kože zasnovanu na kratkim ritualima koji ne podrazumevaju više faza i koji se mogu izvoditi ujutru nakon buđenja, i pre spavanja kao deo noćne regeneracije kože.
Linija je namenjena svima koji žive u stalnoj žurbi, obezbeđujući intenzivnu regeneraciju tokom sna i trenutnu energizaciju za blistavu kožu tokom celog dana.
Proizvodi su idealni za sve tipove kože, uključujući i potrebe kože sa različitim nesavršenostima:
– suva, dehidrirana
– zrela koža kojoj je potrebna regeneracija
– koža koja je sklona ožiljcima od akni, rozacei
– masna, kombinovana ili koža sklona aknama
– za probleme sa kožom kod žena koji se pojavljuju u menstrualnom ciklusu
– za umornu i kožu bez sjaja.

Linija je izuzetna i zbog suptilne, citrusne arome koja se razlikuje po intenzitetu u zavisnosti od proizvoda. Proizvodi su zasnovani na visokokoncentrovanim dozama vitamina, od kojih je najvažniji niacinamid (vitamin B3). Ostali vitamini su C, E, B5, B6.

Vitamin C (Sodium Ascorbyl Phosphate) – Vitamin C u obliku natrijum askorbil monofosfata nije askorbinska kiselina i zato ostaje kompatibilan sa niacinamidom i radi sa njim u vitaminskoj sinergiji. Predstavlja antioksidativnu supstancu koja inhibira proces egzogenog starenja kože (uzrokovano spoljnim faktorima kao što su UV zračenje i dim cigareta). Ima umerenu aktivnost pilingovanja kože. Posvetljuje ton kože.

Vitamin B3 (Niacynamide) – multitasking sastojak koji zadovoljava potrebe svakog tipa kože. Ostaje kompatibilan sa natrijum askorbil fosfatom i deluje u vitaminskoj sinergiji. Osvežava, revitalizuje i vraća koži sjaj. Pokazuje antioksidativna svojstva. Reguliše proizvodnju sebuma, smanjuje proširene pore i ograničava stvaranje mitesera. Smiruje crvenilo i podržava regeneraciju kože. Stimuliše proizvodnju lipida i ceramida što na kraju smanjuje gubitak vode, jača hidro-lipidnu barijeru i čini kožu manje osetljivom i otpornom na štetne uticaje spoljašnjih faktora. Stimuliše proizvodnju kolagena i elastina koji pomažu da koža bude zaglađena i da se smanje bore. Poboljšava tonus kože i posvetljuje pigmentne fleke.