NATURAL CARE LINIJA

Preporučuje se za negu svih tipova kože, kao i za suvu i osetljivu kožu.
Posvećeni ekološkim aktivnostima, sa posebnom pažnjom na najviši kvalitet proizvoda i odgovornu proizvodnju, Ziaja je kreirala biljne kozmetičke formule i tako je nastala Natural Care linija koja sadrži 12 proizvoda za negu tela, lica, kose i intimnu negu.
Blagi, biorazgradivi sastojci iz obnovljivih izvora nude efikasna hidratantna, umirujuća svojstva kao i delovanje protiv bora. Ekološki fitosteroli, bioaktivna ulja i drugi biljni ekstrakti stvaraju kompozicije koje u najvišoj meri zadovoljavaju potrebe kože savremenog potrošača.
Upotpunjena pažljivo odabranim mirisom, nazvanim zelena tajna, sastavljenom od ulja samo onih biljaka koje nisu u opasnosti od izumiranja, citrusno-cvetna aroma stvara svež puderasti, okrepljujući miris.
Sva ambalaža je napravljena od polietilena koji se može reciklirati. Njihova mlečna boja pakovanja daje prirodan izgled sirovina od kojih su napravljene i za njih nije korišćena dodatna boja.
Prepustite se nežnoj nezi i dozvolite da priroda probudi sva vaša čula.

Fitosteroli – dobijeni od prirodnih biljnih ulja i glicerida gde je maslinovo ulje značajno. Imaju antioksidativnu aktivnost. Ubrzavaju regeneraciju epidermisa. Imaju umirujuće dejstvo na površinska oštećenja kože jer doprinose povećanju biosinteze kolagena.

Bioaktivno ulje kanole (uljane repice) – stabilno, prirodno ulje sa niskim sadržajem eruka kiseline, sadrži fitosterole, uglavnom tokoferole. U nezi svih tipova kože pruža neograničene prednosti:

  • ima umirujuća i hidratantna svojstva
  • smiruje iritacije nakon sunčanja
  • ubrzava regeneraciju epidermisa
  • omekšava i tonira kožu
  • jača dobro stanje kože, vraća joj vitalnost i pravilno funkcionisanje
  • neutrališe slobodne radikale odgovorne za starenje kože.

Botanički shea puter – dobijen od shea putera Butyrospermum parkii, čini suvu, ispucalu kožu elastičnijom. Smiruje crvenilo, ima zaštitni efekat, jača hidro-lipidni sloj kože.

Lanolin od nara – steroli dobijeni iz nara – plemenita i jedinstvena aktivna sirovina. Idealan za negu čak i najosetljivijeg tipa kože. Sprečava prekomeran gubitak vode, obezbeđuje lipo-regeneraciju epidermisa i obezbeđuje hidro-lipidnu ravnotežu kože.

Serum sa ceramidom – koncentrovana formula 1,3,6II ceramida koji se prirodno nalaze u koži. Obnavljaju barijernu funkciju kože, sprečavaju prekomerni gubitak vode. Imaju jedinstvene regenerativne sposobnosti.

Prirodna tapioca – hidrolizat tapioke bogat saharidima sa hidratantnim i umirujućim dejstvom. Poboljšava stanje epidermisa. Održava odgovarajuću hidrataciju, poboljšava čvrstoću i elastičnost kože. Savršeno za negu osetljive kože.

Prebiotski inulin od cikorije – Inulin koji se koristi u Ziaja proizvodima se dobija iz korena cikorije ili kore jabuke. Zbog balansirajućeg efekta bakterijske flore, naziva se prebiotikom. Inulin ima izuzetna zaštitna svojstva. Efikasno sprečava iritacije.

Mikroelementi iz morske vode – prirodne esencije minerala: magnezijum, cink, gvožđe, litijum, kalijum, kalcijum, natrijum, sumpor. Hidriraju, toniraju i revitalizuju kožu, poboljšavaju njeno stanje i daju joj sjaj. Imaju antioksidativna svojstva.

Lipo-regenerišući kokosovi gliceridi – slični supstancama sadržanim u koži, obezbeđuju efikasnu zaštitu epidermalnog lipidnog sloja. Izvor su esencijalnih masnih kiselina bogatih omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, neophodnim za pravilnu ishranu i hidrataciju kože.

Ultra hidratantna hijaluronska kiselina – prirodna komponenta mukopolisaharida koja je deo dermisa. Aktivno hidrira i sprečava transepidermalni gubitak vode iz kože. Efikasan humektant, veoma popularan u nezi kože. Takođe se koristi u proizvodima za kosu i kožu glave. Pruža hidrataciju kosi i koži glave i štiti od isušivanja.

Pojačivač kolagena i elastina – aktivni molekuli aminokiseline hidroksiprolin i organski silicijum. Prirodni pojačivač kolagena i elastina sa višesmernom primenom. Izglađuju bore, čine epidermis elastičnijim i čvrstim. Koriste se za prevenciju i smanjenje strija. Sprečavaju pojavu strija i efikasno eliminišu postojeće. Stimulišući proces lipolize, pomažu u uklanjanju toksina. Blago posvetljavaju epidermis.

Biljni pirinčani peptidi – biljni peptidi za prirodnu oksigenaciju, ishranu i zaglađivanje kože. Stimulišu sintezu kolagena i elastina, doprinose smanjenju bora. Jačaju proteinske i lipidne strukture kože. Inhibiraju proces starenja i efikasno smanjuju duboke i površne bore. Sprečavaju opuštanje kože i poboljšavaju njenu elastičnost.

Čistač decil glukozid – veoma blag deterdžent 100% prirodnog porekla. Dobijen od kokosovog ulja, ima veoma dobra dermatološka svojstva. Potpuno je bezbedan, te se koristi u preparatima za kupanje čak i za najmlađu decu.

Biljni glicerin – hidratantna supstanca koja štiti kožu od prekomernog gubitka vode.

Magnezijumova so – alternativni sastojak sa svojstvima antiperspiranta, koji se koristi u dezodoransu umesto aluminijum hlorida. Smanjuje znojenje i neutrališe neprijatne mirise.

Ekološki prihvatljiv kaolin – prirodan, ekološki, delikatan mineral. Ima mnogo svojstava koja se koriste u kozmetici i farmaciji. Kada se koristi u dezodoransima, efikasno čisti, osvežava kožu i upija znoj.