Kozje mleko

Kozje mleko ubraja se u najzdravije namirnice i po svom sastavu je slično majčinom mleku. Zbog svog sastava, ovo se mleko preporučuje za jačanje imuniteta, lečenja i jačanje pluća, tuberkuloze, u borbi protiv stresa, za ishranu beba nakon prestanka dojenja jer ne izaziva alergijsku reakciju, pomaže osobama sa osetljivim stomakom. Sadrži mnoštvo proteina, esencijalnih aminokiselina, vitamine A, B2, B6, B12 i E, kalcijum…
Kozje mleko sadrži tri puta više beta-kazeina od kravljeg mleka i oko 3,5% masti, koja ima manje čestice od kravljeg mleka.

Lekovita svojstva kozjeg mleka, ali i kozmetički proizvodi koji se prave od njega, čoveku su poznati već vekovima.

Kozje mleko je prirodni emolient, umiruje i vlaži kožu. Osigurava prirodnu eksfolijaciju suve kože. Kazeini iz kozjeg mleka se lako apsorbuju u kožu i pomažu brzo hidriranje suve kože.
Prva trendseterka sveta koja je ukazala na kozmetičke prednosti kozjeg mleka je bila Kleopatra, koja je svoju lepotu, mladalački izgled i mekoću kože pripisivala upravo kupkama od kozjeg mleka.

Poznata u svetu po prirodnim proizvodima koji uspešno spajaju tradicionalna znanja i moderne tehnologije, farmaceutska kompanija Ziaja je među prvima lansirala liniju proizvoda za negu kože na bazi proteina kozjeg mleka.