Acai bobice

Acai bobice su jedno od najzdravijih voća na svetu koje doprinose opštem stanju našeg tela i kože, pa ne čudi što ih nazivaju i prirodnim eliksirom mladosti, zdravlja i lepote. Acai palma raste u Južnoj i Centralnoj Americi, u pretežno močvarnim i vodom prekrivenim područjima. Palma može da naraste preko 25 metara u visinu i ima impozantne listove veće od 3 metra.
Bobice su veoma slične crnom grožđu, ali su plodovi sitniji, oko 2,5 cm, a nakupljeni su u grozdovima sa 500-900 bobica. Zapadni svet ih je „otkrio” tek oko 1900. godine, dok je lokalno stanovništvo koristilo njihove blagodeti pre više hiljada godina. Amazonska plemena su koristila ovo crno-ljubičasto voće za lečenje nekoliko bolesti, a već tada su bila upoznata sa njihovim prirodnim, antioksidativnim svojstvima.

Već je poznato da konzumiranje acai bobica poboljšava sveukupno zdravlje – one pomažu u prevenciji artritisa, upala, gojaznosti, srčanih bolesti i holesterola. Izuzetno su bogate vitaminima i mineralima, antioksidansima i omega-3 masnim kiselinama, a nije ni čudo što se sve više koriste u kozmetici. Glavni razlog za to je velika količina antioksidanata u poređenju sa drugim biljkama. Hrana koju jedemo i vazduh koji udišemo i kojem smo izloženi sadrže toksine koji mogu da naškode našem telu i koži. Ovi toksini su najčešće u obliku slobodnih radikala, a antioksidansi su ti koji neutrališu njihovo štetno dejstvo.

Zbog velike količine vitamina (vitamin C, vitamin E i vitamin A), poboljšavaju zdravlje naše kože, sprečavaju izbijanje akni i smanjuju vidljivost ožiljaka. Sva ova svojstva čine ih savršenim sastojkom za proizvode za lice i telo i svakodnevnu upotrebu. Poboljšavaju sveukupan izgled kože i vraćaju joj blistav i svež izgled, jačaju odbrambenu barijeru kože i smanjuju njenu preosetljivost.

Ziaja je odlučila da snagu acai bobica primeni u proizvodima koji pružaju hidratantni, regenerativni i učvršćujući efekat i štite kožu od negativnih spoljašnjih uticaja. Svi proizvodi u liniji nude rešenje protiv efekta „tech neck“ – bora oko vrata nastalih kao posledica neprekidnog naginjanja glave pri korišćenju mobilnih telefona i sličnih uređaja, koji vidljivo narušavaju opšte stanje kože.